Tečaji

pridobitev ustreznih znanj in veščin, teorija in vaje

Bazen 1

 

Če želite postati potapljač je najbolje, da se udeležite enega izmed naših potapljaških tečajev, na katerem boste pridobili potrebna znanja in veščine, da se boste lahko varno potapljali in ob tem uživali.

Na žalost, večina bodočih potapljačev za merilo pri izbiri potapljaškega tečaja upošteva le trajanje tečaja in njegovo ceno. Izbirajo predvsem tečaje, ki trajajo čim manj časa in so cenejši.

Pri izbiri tečaja naj vam bo pomembno predvsem to, da boste na tečaju pridobili čim več znanj, potapljaških veščin in izkušenj. To pa je možno le pri tečajih, kjer si inštruktor vzame čas za tečajnike ter jim poda čim več kvalitetnih informacij.

Seveda je prav tako pomembna tudi strokovnost in usposobljenost inštruktorja. Trenutno imamo v klubu imamo dva izkušena inštruktorja, ki izobražujeta tako nove, kot tudi stare člane kluba.

 

 

Teorija

 

 

 

Vsak potapljaški tečaj je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Pri teoriji tečajnik pridobi vsa potrebna znanja, ki jih bo uporabil pri praktičnem delu ter kasneje pri potapljanju. Praktični del tečaja pa se odvija najprej v bazenu ter kasneje v morju.

Zraven vseh rekreativnih tečajev in specialnosti z zrakom nudimo tudi tečaje s kisikom obogatenimi plinskmi mešanicami (Nitrox).

Samozavest potapljača je v veliki meri odvisna od kakovosti opravljenega tečaja. Prav ta samozavest odloča o tem, ali bo potapljač užival v prihodnjih potopih. Naši potapljači so samozavestni.

 

Uporabni dokumenti

logo

  • Cenik naših PSS tečajev
  • PSS shema izbora
  • PSS norme in programi